Technical Manager

4PET Recycling
Duiven

DE POSITIE
Je geeft leiding aan een team van 15 medewerkers, waaronder de Technisch Dienst. Zij zorgen dat de productie 24/7 kan blijven draaien. Jij zorgt er dagelijks voor dat complexe technische problemen worden opgelost. Daarnaast faciliteer jij de persoonlijke ontwikkeling van jouw team.
Je bent een strategische doener, die het creëren van draagvlak goed in de vingers heeft. Je kunt de juiste balans vinden tussen het uitrollen van de strategie en het inspringen bij dagelijkse uitdagingen in de productie. Concreet betekent dit dat je ongeveer een kwart van je tijd op kantoor zit en de overige tijd bij productie aanwezig bent. Je weet feilloos om te gaan met het prioriteren en focussen in een hectische omgeving. Samen met de Manager Operations zorg je ervoor dat de down time zoveel mogelijk wordt beperkt en breng je de productieplant naar het technisch hoogst haalbare niveau. Grote projecten pak je met veel enthousiasme op. Je zorgt ervoor dat ze met de juiste kwaliteit, binnen budget en voor de deadline worden opgeleverd.

Inhoudelijk betekent dit het volgende:

 • je werkt nauw samen met de Director Operations die je zoveel mogelijk ontzorgt met betrekking tot de dagelijkse hectiek;
 • je wordt lid van het MT samen met de Director Operations, Manager Operations en Quality Manager;
 • jij bent degene die alle afdelingen en leveranciers uitdaagt om het maximale uit de recycling plant te halen;
 • je sluit naadloos aan op de Manager Operations die verantwoordelijk is voor inkoop/verkoop en productie;
 • je bent constant bezig met het maken van nieuwe plannen of het doorvoeren van innovaties om de recycling plant te optimaliseren;
 • je bent 5 dagen per week op locatie, jouw standplaats is Duiven.

JOUW PROFIEL

 • Afgeronde hbo- of wo-opleiding in een technische richting.
 • Ervaren in het succesvol aansturen van een (technisch) team.
 • Ervaring binnen een productieomgeving. Ervaring binnen Recycling is een pre.
 • Vertrouwd met projectmanagement en cost management.
 • Strategisch denker met gevoel voor praktisch en noodzakelijk (dagelijks) handelen.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Duits is een pre.

OVER DE ORGANISATIE
4PET Recycling is een toonaangevende PET-Recycling organisatie met een capaciteit van meer dan 30.000 ton per jaar (circa 750 miljoen flesjes). Daarnaast heeft de productieplant een extrusiecapaciteit van 15.000 ton per jaar. 4PET maakt zowel rPET flakes als rPET granulaten. Voor beide kwaliteiten is de helderheid en zuiverheid extreem belangrijk, zo kunnen ze het hoogste veiligheidsniveau voor de eindgebruiker blijven garanderen. 4PET heeft daarom een uitgebreid kwaliteitscontrolesysteem geïmplementeerd dat voldoet aan strikte richtlijnen en procedures. Het recycling proces voldoet aan de eisen voor contact met voedingsmiddelen.
4PET Recycling is oorspronkelijk in 1990 opgericht met als doel PET flessen te recyclen. Het bedrijf is in 2008 opgenomen in de 4PET Groep. In 2018 is de 4PET Groep overgenomen door Faerch, een van de meest toonaangevende geïntegreerde plastic verpakking leveranciers die op industriële schaal verpakkingen kunnen verwaarden tot duurzame grondstof.


Contact

Mieke Brinkel MSc

Senior Consultant

+31 652845323 mieke@jdb.eu LinkedIn

Apply now