Head of Customs & Compliance

Koole Terminals
Rotterdam

DE POSITIE: HEAD OF CUSTOMS & COMPLIANCE
Jouw team bestaat uit vijf customs consultants. Drie medewerkers zijn werkzaam op Koole Tankstorage Botlek (KTB) en twee medewerkers op Koole Tankstorage Minerals (KTM). Vanwege de overname van KTB (voormalig Odfjell) in 2018 wordt met verschillende systemen gewerkt. Als projectleider mag jij mede vormgeven aan dit digitaliseringsproject. Dit is een van de milestones om de twee teams te integreren.
In jouw rol als Head of Customs & Compliance rapporteer je aan de CFO. Jij hebt een ‘dotted line’ naar de Terminal managers. Je zet je actief in om kennis te delen binnen de gehele organisatie op het gebied van Douaneactiviteiten. Om optimale resultaten te behalen beweeg jij je in diverse internationale netwerken, verdiep jij je in verdere optimalisatie van de huidige werkzaamheden en heb je een oog voor nieuwe kansen. Daarnaast blijf je op de hoogte van de wettelijke (douane) kaders waarbinnen de terminals moeten opereren en ondersteun je teams om op deze compliance te sturen richting de rest van de organisatie.
In deze ‘spin-in-het-web’ positie ben jij verantwoordelijk voor het neerzetten van de structuur die de integratie van twee teams faciliteert. Je zult als projectleider optreden om verdere automatisering te implementeren die cohesie tussen de twee teams bevorderd.
Als de bovengenoemde projecten met goed gevolg gerealiseerd zijn, is het de bedoeling dat je de verantwoordelijkheid voor alle douane gerelateerde activiteiten binnen de Koole groep op je gaat nemen. In de toekomst toe behoort doorgroei naar volledige Douane verantwoordelijkheid voor de gehele Koole organisatie tot de mogelijkheden.

KANDIDAATPROFIEL

  • Afgeronde Bachelor- of Masteropleiding.
  • Ervaring in (haven)logistiek, ervaring met vloeibare bulkproducten is een pre.
  • Kennis van en aantoonbare ervaring met Europese en nationale douanewetgeving en vergunningen. 
  • Ervaring met het opzetten en onderhouden van een Compliance Framework t.b.v. Douane processen.
  • Sterke, verbindende leider van processen en mensen in een organisatie die groeit en continue professionaliseert.
  • Ervaren in het bouwen en efficiënter maken van teams.

OVER KOOLE TERMINALS
Koole Terminals is een belangrijke speler in de logistieke keten van vloeibare bulkproducten. Met inmiddels 11 terminals in Nederland, Engeland, Polen en een vloot van 12 binnenvaart- en 3 zeeschepen is Koole Terminals een continue groeiende organisatie met een service verlenende en flexibele attitude. Op de 11 terminals biedt Koole op- en overslag, blending en destillatie services aan haar (inter)nationale klanten. Het productportfolio bestaat uit olie en vetten, waaronder eetbare-, plantaardige en minerale oliën, oleochemicals, non-hazardous chemicals en biodiesel. 
De organisatie is opgericht door de familie Koole en begon ooit met één schip. Nu, 75 jaar later, is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de tankopslagbranche en spelen de schepen een belangrijke rol in het bedienen van klanten. Er werken momenteel circa 600 medewerkers bij Koole Terminals. Het bedrijf heeft een gezonde groeiambitie en staat open voor verdere acquisitie en opschaling. Daarnaast staat Koole Terminals bekend om zijn innovatieve karakter en kwaliteit van dienstverlening. Koole Terminals gaat met regelmaat langdurige partnerships aan met haar klanten en behoort tot de top 2 grootste opslagterminals van de Amsterdam-Rotterdam-Antwerpen range.

INTERESSE?
Vul ons sollicitatieformulier in of neem contact op met Mieke Brinkel.
Koole Terminals werkt voor invulling van deze vacature samen met JDB.


Contact

Mieke Brinkel MSc

Senior Consultant

+31 652845323 mieke@jdb.eu LinkedIn

Apply now