Head of IFM Centre of Excellence

Sodexo
Rotterdam

DE VACATURE

IFM Centre of Excellence

Dit Centre, met als standplaats Rotterdam, is ontstaan door het samengaan van Soft en Hard FM (ISO 55000 gecertificeerd) tot een ‘Integrated FM’-afdeling. Dit nieuwe team, met 16 medewerkers, bestaande onder andere uit Subject Matter Experts, Mobilisatie Managers, Business Analisten en Cost Engineers, is verantwoordelijk voor de ‘BID’ en ‘MOB’-fases. Tijdens de MOB-fase wordt er afhankelijk van de behoefte opgeschaald onder regie van deze afdeling en daarmee speelt dit Centre een cruciale rol in de Sodexo Nederland-organisatie.
In de BID-fase, waarin wordt samengewerkt met Sales en Marketing en de Global-organisatie, toetst het team de uitgangspunten van het Programma van Eisen en bepalen op hoofdlijnen hoe het klantcontract uiteindelijk moet worden ingericht met de daarbij behorende kosten. 
De dienstverlening richt zich op internationale multinationals en de Nederlandse locaties die deze klanten in hun portfolio hebben. Hierbij valt te denken aan bedrijven in de energie- en luchtvaartsector, farmaceutische industrie en FMCG.
Na de gunning van het contract start de Mobilisation-fase, waarin het IFM-team het contract tot in detail uitdiept en bepaalt wat nodig is voor de uitvoering van het contract. Daarbij vindt ook ‘due dillegence’ bij de klant plaats, bijvoorbeeld op de technische installaties. 
Op basis van dit uitgewerkte handboek, wordt de account-organisatie opgetuigd die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het contract. Het Centre zet de acties in gang om (nieuwe) medewerkers te werven en/of diensten in te kopen.
Een belangrijke rol van de afdeling zijn de ‘Continuous improvement’ trajecten op zowel Hard als Soft FM-diensten, bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe services-concepten die worden geleverd aan (toekomstige) klanten, alsmede gerichte contractperformance trajecten binnen bestaande accounts. 

De positie
Jij geeft leiding aan een enthousiast 16-koppig team met één missie; het succesvol doorlopen van biedingen, mobilisaties, stabilisaties en hand-over van ‘Integrated FM’ diensten aan interne en externe klanten. Je bewaakt dat er een realistisch evenwicht is tussen verwachtingen, kosten, winst en risico's. 
Je bent verantwoordelijk voor het change management om Soft en Hard FM expertise en uitvoering te integreren in één IFM-aanpak.
Tevens ontwikkelt de visie en draagt zorg voor de integratie van de verschillende expertises in één team dat één gemeenschappelijke IFM-propositie kan leveren aan klanten. 
Je bent als gezicht van het ‘Centre of Excellence’ verantwoordelijk voor intern stakeholdermanagement met jouw collega's van Operations, Sales, Marketing en de wereldwijde Sodexo-organisatie.

JOUW PROFIEL
•    Academisch werk- en denkniveau.
•    Sterke verbindende en coachende leider met ervaring binnen FM.
•    Ervaring met Hard en/of Soft FM en contract performance management.
•    Gevoel voor commercie en stakeholdermanagement.
•    Energiek, gedreven en gedijen in een dynamische omgeving.

OVER SODEXO
Dat Sodexo sinds haar oprichting in 1966 tot vandaag de dag een familiebedrijf is gebleven is uniek. Zij hebben een duidelijke missie die luidt: een betere Quality of Life voor iedereen. 
Zij geloven dat kwaliteit van leven helpt om mensen gezond, gelukkig en gemotiveerd te houden gedurende het hele leven. Iedere dag opnieuw zetten 460.000 Sodexo-medewerkers zich samen in om in 72 landen wereldwijd de ‘Quality of Life’ te verbeteren van zo’n 100 miljoen dagelijkse gasten en servicegebruikers.

Een ander resultaat van deze missie is dat Sodexo haar hoogste score heeft behaald in de ‘2020 Workplace Pride Global Benchmark’, die de inzet van internationaal actieve werkgevers voor een LHBTI-inclusieve werkomgeving meet. Met een score van 93.5% werd Sodexo erkend als ‘Workplace Pride 2020 Advocate’ vanwege haar score bij de beste organisaties die aan de benchmark deelnamen.

In hun ‘Better Tomorrow plan 2025’ zorgt Sodexo ervoor dat hun acties bijdragen aan een betere toekomst. Beter voor hun medewerkers, klanten, gasten, servicegebruikers en samenwerkingspartners en beter voor de wereld om hen heen. Tevens is Sodexo onderdeel van het samenwerkingsverband CircularOffice. CircularOffice heeft als hoofddoel om de transitie naar de circulaire economie op kantoren te bevorderen. 


Contact

ir. Iwan Jurczik

Managing Partner

+31 612724085 iwan@jdb.eu LinkedIn

Apply now