Site Director Netherlands

Air Products
Rotterdam

Air Products heeft een mooie positie in de Fortune 500 en staat genoteerd aan de NYSE als APD. Het bedrijf heeft een gezonde kapitaalstructuur met een positieve balans, die ook voor de lange termijn een winstgevende groei ondersteunt. Dit getuigt van visie en lef om verder te kijken dan alleen naar de impact van vandaag. Hun Corporate Responsibility aanpak maakt onmiskenbaar deel uit van het Air Products DNA. Samen met al haar stakeholders (medewerkers, klanten, leveranciers, partner en agenten) zoekt de organisatie continu naar toegevoegde waarde voor de wereld waarin wij leven.   

DE POSITIE: SITE DIRECTOR NETHERLANDS

Air Products staat aan de vooravond van een duurzaamheidstransitie. Hierin ga jij hierin een leidende rol vervullen. De branche verandert, en Air Products verandert mee. Knowhow, snelheid en wendbaarheid zijn hierbij cruciaal. Of het nu gaat om waterstof voor mobiliteit of koolstofcaptatie, Air Products loopt graag voor de troepen uit. Door vandaag de beste oplossingen te bieden voor de vraag van morgen. Gezien hun leidende positie in Rotterdam en Centraal- en West-Europa, vervult de organisatie een grote (voorbeeld)rol binnen de markt. Om deze uitdagingen aan te (blijven) gaan, voert de organisatie enkele veranderingen door en formeert zij een krachtig management team. Om Air Products Nederland succesvol door de transitie te loodsen én te groeien binnen nieuwe markten (met vaak disruptieve innovaties), is een sterke, ondernemende en creatieve leider nodig.

Jij stuurt een team van vijf collega’s aan. Indirect geef je leiding aan circa 80 medewerkers. Deze groep bestaat voornamelijk uit shift operators, onderhoudstechnici en engineers. Je krijgt te maken met verschillende omvangrijke en ambitieuze projecten die een sterke impact hebben op de nieuwe configuratie van de belangrijkste Botlek- en Hyco-4-plants. Om deze projecten concurrerend waar te kunnen maken, ga je de kostenstructuur van de sites verbeteren door onder andere een sterke focus op automatisering en slimmere maintenance. 

Je bent verantwoordelijk voor sites binnen een BRZO-bedrijf waar industriële gassen worden geproduceerd. Jouw streven: de 4-S cultuur (Safety, Simplicity, Speed en Self-confidence) van Air Products verder uitbouwen en continuous improvement tot dagelijkse routine verheffen. Je zorgt daarnaast voor naleving van de belangrijkste kpi’s met betrekking tot safe operations, legal, plant onstream, energie-efficiëntie, betrouwbaarheid, kostenbeheer en productiviteit. Deze verantwoordelijkheid is fors en impactvol. Je bent immers opex, juridisch, technisch en budgettair verantwoordelijk. Je overlegt en onderhandelt regelmatig met de sociale partners en de ondernemingsraad. Gevoel voor belangen en verhoudingen is dus belangrijk, evenals goede gespreksvaardigheden en overtuigingskracht. 

Ook op commercieel vlak ben jij actief. Jij werkt nauw samen met het Rotterdamse business managementteam voor het beheer van bestaande accounts en de ontwikkeling van nieuwe contracten en projecten. Jij onderhoudt relaties met jouw counterparts bij klanten en neemt geregeld deel aan overleggen bij klanten. Je bent het interne gezicht voor de Rotterdamse organisatie, en het gezicht naar buiten voor externe stakeholders. 

In deze ‘high exposure’ positie kun jij op vele vlakken het verschil maken. Air Products heeft de groei en ontwikkeling van haar medewerkers hoog in het vaandel staan. Bij bewezen succes in de komende jaren is het dan ook de bedoeling dat jij doorgroeit naar een volgende senior rol binnen de organisatie. Ambitie en een ondernemende instelling zijn daarom van groot belang en worden zeer op prijs gesteld.

JOUW  PROFIEL

  • Senior managementpositie in de (petro-) chemische sector. 
  • Sterk verbindende leider met ondernemersmentaliteit.
  • Ervaring met Continuous Improvement en Operational Excellence.
  • Change manager met een vernieuwende blik op de sector.
  • Aangetrokken tot 4-S cultuur: Safety, Simplicity, Speed en Self-confidence.

OVER AIR PRODUCTS 
Air Products is een markt leidende producent van industriële gassen. Al ruim 81 jaar helpt Air Products haar klanten om maximaal productief, energie-efficiënt en duurzaam te zijn. Met zo’n 19.000 werknemers en activiteiten in meer dan 50 landen, bedient het bedrijf de energie- en milieusector en vele andere branches, waaronder de petrochemische industrie, elektrotechniek, gezondheidszorg en die van de voedingsmiddelen en dranken. Air Products is bovendien wereldwijd de voornaamste leverancier van procestechnologie en -apparatuur voor de behandeling van vloeibare aardgas. Daarnaast richt Air Products zich op nieuwe markten gerelateerd aan de energietransitie en innovatieve vormen van mobiliteit, waarmee wordt bijgedragen aan een groene toekomst. 

INTERESSE?
Vul ons sollicitatieformulier in of neem contact op met Michiel Drenth.
Air Products werkt voor invulling van deze vacature samen met JDB.


Contact

Michiel Drenth

Managing Partner

+31 655140795 michiel@jdb.eu LinkedIn

Apply now